Kennisbank

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Waar moet u op letten bij de huur van een LED scherm?

Wanneer u een hoogwaardig ledscherm wilt huren, let dan op de volgende technische aspecten.

1. Optimaal EMC-ontwerp van het LED scherm

Bij verschillende toepassing zal een te huren ledscherm gebruikt worden tezamen met een reeks andere elektronische apparaten. Om elektromagnetische interferentie tussen de verschillende apparaten te voorkomen, is het belangrijk een scherm te huren met een geoptimaliseerd EMC-ontwerp. Bijvoorbeeld door toepassing van een met het oog EMC geoptimaliseerde ontwerp van de printplaten, schakelingen, dusdanige uitlijning van de leds dat sprake is van een lage interferentie, meerlaagse koperen afscherming hoogfrequente discrete, multi-gevoelige technologie voor signaalverwerking, toepassing van schone technologieën; een beschermdoos ontworpen voor EMC, enzovoort. Met behulp van deze technieken is het probleem van elektromagnetische interferentie op te lossen.

2. Automatische correctie LED scherm

Wat wordt bedoeld met ‘automatische correctie van een LED scherm’? Correctiegegevens worden opgeslagen in de module. Bij vervanging van een module, de ontvangstkaart of zendkaart kan deze na inschakeling van de stroom weer beeld tonen zonder debugging en zonder opnieuw de gegevens te verzenden. Meer informatie over LED schermen hier
Bij traditionele ‘punt-voor-punt’ correctietechnologie was bij vervanging van modules en ontvangstkaarten nodig dat de correctiedata opnieuw naar de module werden gestuurd, voor iedere module afzonderlijk. Op schijf of een externe harddisk moet voor iedere module een map worden aangemaakt om de correctiefactor van die module in op te slaan. Indien een gebruiker een correctiecoëfficiënt kwijt raakte kon de correctie niet worden uitgevoerd.

Gebruikers dienden de afzonderlijke correctiecoëfficiënten van de modules op te slaan en goed het corresponderende modulenummer bij te houden., en bij vervanging van een kaart of module de correctiefactor opnieuw te importeren. Indien een te huren scherm beschikt over speciale correctietechnologie kan na vervanging van een kaart of enkele onderdelen zonder debugging de gehele videowall automatisch gecorrigeerd worden, zonder vervaging van delen scherm of kleuren, zodat het gehele scherm een normaal beeld toont.

3. Monitoring van de behuizing

De kaart van high-end huurschermen is in staat de temperatuur, vochtigheid, voeding en ventilatoren van het cabinet direct detecteren en monitoren, zodat de aanwezige technici direct kunnen ingrijpen.
IV. Dubbele kaart, N+1 parallelle stroomvoorziening en dubbele reservevoeding
Doordat een scherm doorgaans bestaat uit een groot aantal modules en een groot aantal elektronische apparatuur met ieder hun eigen configuratie, wordt een gebruiker geplaagd door de onvermijdelijke uitval van de apparatuur. Het is dan erg belangrijk dat als bijvoorbeeld in het bovengedeelte van het scherm een onderdeel uitvalt, het scherm als geheel toch nog werkt.

Door dubbele kaarten, dubbele voeding en dubbele reservevoeding is het mogelijk onder iedere omstandigheid de betrouwbaarheid en stabiliteit van het scherm te verzekeren. Indien twee kaarten tegelijk operationeel zijn, zal het mogelijk zijn naadloos over te schakelen indien één uitvalt.

Bij de parallelschakeling van de voeding kan de N+m-voud benadering zorgen voor een hogere output. Bij een parallel systeem kan iedere voeding elkaars vermogen delen, waardoor bij uitval van een enkele voeding, de andere het systeem van stroom kunnen voorzien zodat het systeem blijft werken. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem.

 • Uitstekende klantenreviews
 • Advies op maat van experts
 • Eigen productielijnen
 • Kunnen hierdoor heel specifiek maatwerk leveren
 • Zijn hierdoor vaak ook goedkoper dan concurrenten
 • Uitstekende kwaliteit
 • Maximale levensduur
 • Laagste cost of ownership
 • Energiezuinige schermen
 • Onderhoudsvriendelijke schermen
 • Mooiste kleurconfiguraties
 • Hoge helderheid
 • Nieuwste LED technologieën
 • Wij zijn experts in Novastar en Colorlight
 • Ook voor klanten als het product van elders is
 • Snelle responsetijd
 • Kosteloos advies
 • Eigen reparatie-, en onderhoudsdienst
 • Onderdelen op voorraad
 • Eigen showroom
 • Kunnen vaak ook spoedleveringen verzorgen
 • Telefonische helpdesk

Waarom Leddisplay Expert?

4. LED scherm met laag geluidsniveau

Bij sommige toepassingen van een videowall of LED scherm, bijvoorbeeld in musea, bij concerten of persconferenties is een zeer laag geluidsniveau van de ventilatie, of betere in geheel geen geluid, gewenst. Om dit mogelijk te maken worden er ook hogere eisen gesteld aan de stroomvoeding van het systeem.

5. Intelligente aanpassing helderheid

Bij een show, op het toneel, is een videowall slechts een van de lichtbronnen. Het beeld van het scherm wordt dan beïnvloed door andere lichtbronnen, bewegend licht en andere lichtvormen die op een toneel gebruikelijk zijn. Het is dan nodig dat het te huren scherm beschikt over fotogevoelige apparatuur en zich automatisch kan aanpassen aan de omstandigheden, zodat omgevingslicht geen invloed heeft op bv de weergave van het mobiel LED scherm.

6. Laag reflectieniveau

Vanwege de andere lichtbronnen bij een show, bijvoorbeeld projectielicht, toneellampen, bewegend licht en andere lichtbronnen, moet ook rekening worden gehouden met andere lichteffecten van het scherm. Van belang is dat het scherm zo mogelijk ander licht reflecteert. Het zwart van het scherm, dat wordt gevormd door het gecombineerde effect van het zwarte PPA-materiaal (Polyphthalamide) en de epoxyhars van de leds, heeft om een beter contrast te verkrijgen een mat oppervlak, waarmee ook spiegeling, bijvoorbeeld door de gebruikte lijm, wordt voorkomen, Zo wordt bereikt dat reflectie-interferentie effectief wordt verminderd en het LED scherm een zachter en levendig beeld krijgt.

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top