LED boarding

LED boarding is de nieuwste trend op het gebied van reclame bij indoor & outdoor sportfaciliteiten. Door meer advertenties op dezelfde plek te kunnen weergeven kunnen ook de kleine adverteerders voor een klein bedrag uw club steunen. Wij verzorgen LED boarding voor voetbalvelden, hockeyvelden, sporthallen etc.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

LED boarding voor voetbalveld of sportzaal

Leddisplayexpert verkoopt LED boarding in diverse afmetingen en met verschillende pixelpitch. Voor zowel voetbalveld, sporthal als voor het hockeyveld. Aan de hand van uw wensen kunnen wij u een passend voorstel doen en adviseren welke led boarding het beste bij u past.

Met name de refreshrate is belangrijk mochten de beelden van de wedstrijd op tv komen.

Tegenwoordig worden steeds meer LED boarding uitgerust met SMD LED’s. Tot zo’n 3 jaar geleden waren het altijd DIP LED’s omdat de SMD LED’s niet de vereiste lichtsterkte haalde. Nu de techniek is verbeterd halen ook de SMD LED’s meer dan 5000 cd/m2. Hierdoor zijn ze naast gebruik voor LED schermen ook geschikt voor LED boarding.

Belt u gerust met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

LED reclame bewegende beelden

Door het gebruik van bewegende beelden en wisselende boodschappen kunt u naast uw naam / logo ook gericht adverteren met een duidelijke call to action. Zelfs video’s behoren tot de mogelijkheden. De led animaties kunnen worden gemaakt in verschillende opmaken. 5120 x 96 pixels, 2560 x 96 pixels, 1280 x 96 pixels.

Bescherming LED boarding

LED boarding onderscheidt zich vooral van normale LED schermen door de bescherming die nodig is. Voor zowel de LED boarding zelf als ook voor de sporters die op het voetbalveld staan.

Zo heeft LED boarding een foam rand aan de bovenkant en zijn de maskers die de LED’s beschermen van rubber in plaats van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de impact van een bal op het LED scherm minder is en dat spelers die uitglijden tegen de LED boarding zich niet kunnen bezeren.

UEFA standaard

De Uefa stelt speciale eisen aan het gebruik van led boarding. Dit is een hoge standaard die nodig is omdat de wedstrijden worden opgenomen en uitgezonden op televisie en de led boarding dus ook in beeld is.

Mechanische eisen UEFA

Optische LED module eisen

Het bereik van de eredivisie

Naast het bereik in het stadion heeft LED boarding ook een groot bereik onder televisiekijkers als de sportwedstrijden worden uitgezonden.
Veel sportwedstrijden worden live uitgezonden, Denk hierbij aan voetbal, hockey, schaatsen etc. Uitzendingen van Studio Sport behoren altijd tot de best bekeken TV programma’s van de week.

Indicatie van de kijkcijfers

Vrijdag: 900.000 TV kijkers
Zaterdag: 1.500.000 TV kijkers
Zondag: 2.000.000 TV kijkers

Dit naast het aantal kijkers in het stadion wat gemiddeld 20.000 is!

ledscherm voetbalveld reclame

Refresh rate LED boarding

De refresh rate van een LED boarding zegt heel wat over de kwaliteit. Hele simpele LED schermen hebben een refresh rate van 960 Hz. Door deze lage refreshrate knipperen de LED’s vrij langzaam waardoor er moiree (lijnen) op videobeelden kunnen ontstaan als men het LEDscherm filmt.

Het blote oog neemt dit niet waar. Maar een camera wel. Om dit te voorkomen heeft u een hogere refresh rate nodig. Vanaf 1920 Hz krijgt u vanaf een afstand mooi beeld. Voor HD camera’s die van dichtbij filmen is een refresh rate van 3840 Hz nodig.

Pixelgrootte LED boarding voetbalveld

De pixelgrootte varieert van 9 tot 16 mm. Veel kleiner ziet u zelden bij LED boarding.  Het meest gebruikt wordt 10 mm. Omdat de LED boarding 96 cm hoog is heeft u een verticale resolutie van 96 pixels. Dit is voldoende voor reclame doeleinden.

Omdat de meeste mensen toch verder dan 10 meter van de LED boarding afzitten zullen zij geen pixels meer zien maar een egaal plaatje.

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top