LED wall

Of u nu op zoek bent naar een grote LED wall of een kleine lichtkrant, of de LED wall nu single color of rgb moet zijn, Leddisplay Expert heeft voor u een passende oplossing.

Wij leveren LED walls van ongeveer een meter tot vele vierkante meters. Zo hebben we lichtkranten t/m 6 meter lang. En middels de koppeling van cabinets kunnen we oneindig lange LED walls bouwen.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Verkoop en verhuur LED walls

Wij leveren professionele LED walls voor zowel binnen als buiten gebruik. Ze worden toegepast bij concerten, DJ optredens, beursstands, presentatieruimtes, etalages van winkels en autoshowrooms.

Hoe werkt een LED wall?

Een LED wall is een beeldscherm dat opgebouwd wordt uit meerdere kleinere beeldschermen.  Door deze naadloos tegen elkaar aan te plaatsen kunnen video’s en afbeeldingen worden weergegeven op zeer grote oppervlakken zonder dat er naden zichtbaar zijn. Omdat deze kleinere beeldschermen LED’s aan de voorkant hebben die helemaal tot aan de rand zitten loopt het beeld gelijk over in het volgende beeldscherm. 

Indoor LED wall

Een indoor LED wall verschilt op een aantal punten van een outdoor LED wall. Zo heeft deze een lagere lichtsterkte en is deze niet waterdicht. 

Indoor LED wall

De indoor LED wall wordt vaak van dichtbij bekeken en heeft doorgaans een hogere resolutie dan een outdoor LED scherm. De minimale pixelpitch is tegenwoordig 0,8 mm en loopt op tot een pixel van 6 mm. Vaak worden de modules met magneten aan de voorkant bevestigd zodat het scherm van de voorkant van service is te voorzien en de led wall dus vlak tegen de muur kan worden bevestigd.

Outdoor LED wall

De outdoor LED wall heeft andere eisen. Zo zal hij waterdicht moeten zijn en zitten de modules aan de voorkant geschroefd met rubber pakkingen ertussen. De lichtsterkte is een stuk hoger dan die van een indoor videowall omdat deze ook zonlicht moet kunnen overtreffen. Daarnaast is hij vaak uitgerust met een lichtsensor zodat het scherm zijn helderheid kan aanpassen aan de buitenomgeving.

Advies op maat

LED walls worden in vele afmetingen en resoluties gemaakt. Het is dan ook van groot belang dat u goed advies krijgt van een professional. Er is niet alleen een verschil in indoor en outdoor schermen maar ook de resolutie /pixelgrootte is van belang. Als de LED wall van grote afstand wordt bekeken dan volstaat een grove resolutie met als voordeel dat het led scherm goedkoper is en een hogere helderheid heeft.

led wall cabinetconstructie

Kwaliteit van de LED wall

De kwaliteit van een LED wall wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de LED’ die het beeld weergeven. Als het scherm is uitgerust met goede LED’s als Kinglight of Nationstar dan hebben alle LED’s een goede kleuruniformiteit waardoor het een heel gaaf beeld heeft.

De LED’s zijn gekalibreerd en hebben allemaal dezelfde lichtsterkte wat een mooie weergave ten goede komt. Als het LED scherm dan ook nog eens is uitgerust met IC drivers die een refreshrate van 1920 HZ of hoger heeft dan zal het beeld ook vloeiend worden weergegeven en zullen er geen lijnen of schokken in het beeld voorkomen.

Voordelen van een LED wall

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top