Outdoor tv

Professionele indoor en outdoor LED schermen voor gevelreclame, showrooms, winkelcentra, beursstands, billboards, reclamezuilen, sportvelden, bioscopen, sporthallen, evenementen, verkeersmanagement, videowalls en crowdmanagement.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Op zoek naar een outdoor tv?

Leddisplay Expert verkoopt en verhuurt outdoor tv’s, videowalls en LED schermen. Wij zijn een full service organisatie wat betekend dat we naast de verkoop ook het onderhoud en reparatie kunnen verzorgen. Outdoor tv’s zijn vaak anders dan normale televisies en vereisen dan ook een ander soort onderhoud.

Lichtsterkte

Het grootste verschil tussen een outdoor tv en een indoor tv is dat de outdoor tv waterdicht moet zijn en een hogere lichtsterkte moet hebben dan een indoor tv. Een indoor TV heeft vaak maar 450 NIT lichtsterkte.

Als u deze buiten neerzet ziet u bijna niets en is het beeld heel flets. De lichtsterkte zal voor buiten gebruik dan ook een stuk hogen moeten zijn. Afhankelijk van of een LCD of een LED outdoor TV wilt varieert de lichtsterkte van 3000 NIt tot 10.000 NIT

LED outdoor tv

Bij een LED outdoor tv is de techniek anders. De tv is opgebouwd uit losse modules met leds aan de voorkant gesoldeerd. Door deze modules naadloos tegen elkaar aan te plaatsen krijgt u een naadloos beeld. Het voordeel is dat u hierdoor ook hele grote tv’s van meer dan 100 inch kan bouwen. Afhankelijk van de pixelgrootte en resolutie is het beeld van een aantal meter afstand mooi. Een tweede voordeel is dat led nog feller kan dan een geupgrade LCD tv. De lichtsterkte kan voor een P10 Dip oplopen tot 10.000 NIT. Dit is met name van belang als u een beeldscherm heeft dat recht in de zon hangt. Dan is 3000 NIT namelijk te weinig.

LCD outdoor tv

Bij een LCD outdoor tv hebben ze het LCD of DID scherm geupgrade naar een hogere lichtsterkte. Vaak is dit rond de 3000 NIT. Hierdoor is het beeld goed zichtbaar bij daglicht buiten. Het voordeel van dit soort schermen is dat het van dichtbij ook erg mooi is en een 55 inch scherm al HD dus 1080 x 1920 pixels kan zijn.

Resolutie outdoor tv

De resolutie van een outdoor tv kan erg variëren. Voor mooi beeld van dichtbij kunnen we outdoor tv’s leveren met een pixelpitch van 2.5 mm. Deze zijn dan ook waterdicht verlijmd of hebben de GOB (Glue on board) techniek waardoor het scherm waterdicht is. De pixelpitch kan oplopen tot wel P16. De resolutie wordt bij een klein scherm dan wel erg grof en dit wordt dan meestal ook alleen maar toegepast bij zeer grote schermen van meer dan 20 m2. Bijvoorbeeld de reclamemasten langs de snelweg.

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top