LED reclamebord

Leddisplay Expert is gespecialiseerd in maatwerk LED reclameborden. Wij leveren LED borden, videowalls, LED boarding, LED reclamemasten, LED zuilen maar ook gestandaardiseerde LED lichtkranten.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

LED reclamebord kopen of huren

LED reclameborden worden veelal gebruikt voor buitenreclame op locaties waar veel verkeer passeert of veel mensen samenkomen. Op deze plekken is het extra interessant om op te vallen. Door het gebruik van digital signage en dus bewegende beelden zal uw zichtbaarheid met vele honderden procenten toenemen. Deze LED borden worden niet alleen van veel verder bekeken maar ook langer bekeken en door meer mensen.

Het voordeel van dynamische content

Dynamische content heeft een veel betere user experience dan statische reclame-uitingen. Uit onderzoek is gebleken dat dynamische beelden tot wel 300% meer attentiewaarde hebben. Het wordt vaker bekeken, van een grotere afstand en consumenten kijken er langer naar.

Grote reclamebedrijven als Ocean (voorheen Interbest) en JCDecaux die de outdoor LED reclameborden langs de snelweg en in steden beheren weten dit ook. Hun reclame dragend straatmeubilair wordt steeds meer omgebouwd naar digitale LED schermen / LED walls om dynamische content te kunnen weergeven en meer klanten, beter te kunnen bedienen. Hun OOH (out of home) is DOOH (Digital Out Of Home) geworden. Ze kunnen op die manier een veelvoud aan advertenties weergeven op de billboards op de plek waar voorheen maar 1 poster kon hangen.

Aansturing LED reclamebord

Een LED reclamebord kan op diverse manieren worden aangestuurd. Meestal worden ze voorzien van een asynchrone kaart van Novastar. Dit is een soort minicomputer met geheugen waar de content die op het reclamebord op moet komen komt te staan. Hierdoor kan het LED reclamebord dus stand-alone draaien. Om de content op de asynchrone kaart te krijgen kan u een datakabel trekken maar het is ook mogelijk via wifi of 4G. U kunt dan via de cloud de gegevens wijzigen.

De opbouw van de LED reclameborden

Omdat deze reclameborden worden opgebouwd uit modules met leds aan de voorkant die naadloos naast elkaar worden geplaatst kunnen we ze heel groot maken en toch naadloze beelden weergeven. Vaak worden de reclameborden langs de weg op een mast geplaatst maar het is ook mogelijk om ze vlak tegen de gevel te monteren of bijvoorbeeld als LED boarding langs het sportveld.

Door de hoge lichtopbrengst en bewegende beelden vallen ze ook overdag op. Ze worden altijd uitgerust met een lichtsensor die de omgevingsverlichting meet en het scherm daar op aanpast.

Binnen- of indoor LED reclameborden

LED reclameborden voor binnen worden vaak gebruikt in etalages van winkels, showrooms van autodealers en als instore reclame LED bord om klanten een betere beleving te geven. Het geeft de retailomgeving meer levendigheid en kan klanten goed aanzetten tot een call to action. Reclame uitingen zijn zeer snel te wisselen wat in de retail erg belangrijk is omdat het assortiment soms om de paar weken wisselt.

led reclamebord

Buiten- of outdoor LED reclameborden

De outdoor LED reclameborden zijn het meest bekend van de DOOH bedrijven. De reclamemasten langs de snelweg die wekelijks miljoenen passanten hebben en daardoor zeer in trek zijn bij adverteerders. Dit zijn waterdichte kabinetten die aan elkaar zijn gekoppeld om de elektronica te beschermen tegen de weersomstandigheden. Deze kabinetten hebben aan de achterkant een deurtje om bij eventuele storingen bij de aansturing en voedingen te komen. Mocht het LED scherm nu niet op een mast staan maar tegen de gevel zijn gemonteerd dan heeft dit scherm speciale frontservice modules. Dede modules hebben tussen de LED’s een aantal gaatjes waar men met een inbussleutel de module kan losmaken.

lichtreclame langs de weg kopen huren
led reclamebord langs de weg

Pixelpitch

Grote reclameborden / digitale billboards langs de weg zijn vaak P10 of P16. Dit lijkt een grove resolutie maar omdat de schermen van grote afstand worden bekeken zult u de pixels niet zien maar lijkt het een egale afbeelding.

LED reclameborden die bijvoorbeeld in winkels in de etalage staan en van dichtbij bekeken worden hebben veelal een pixelpitch van tussen de 2 en 3,91 mm. Hierdoor is het van dichtbij ook nog een mooie weergave.

Voordelen van LED reclameborden

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van
LED reclameborden

LED scherm kopen

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top