Modulair LED scherm

Professionele indoor en outdoor LED schermen voor gevelreclame, showrooms, winkelcentra, beursstands, billboards, reclamezuilen, sportvelden, bioscopen, sporthallen, evenementen, verkeersmanagement, videowalls en crowdmanagement.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Op zoek naar een modulair LED scherm voor verhuur?

Wij verkopen en verhuren modulaire LED schermen. Zowel mobiele LED schermen die opgebouwd kunnen worden op podia als LED schermen op een aanhanger.

Verschil modulair LED scherm met standaard LED scherm

Een modulair LED scherm is op een aantal aspecten anders dan een traditioneel LED scherm. Een normaal LED scherm is gemaakt voor een vaste installatie en heeft kabinetten waar de bekabeling binnendoor loopt en deze wordt met bouten op een vast frame gemonteerd. Het nadeel hiervan is dat dit heel veel tijd kost om in elkaar en uit elkaar te halen.

Een modulair LED scherm heeft als grote voordeel  dat de kabinetten heel gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden. De kabinetten hebben aan elke zijde snelkoppelingen zodat de kabinetten binnen een aantal seconden aan elkaar geklikt kunnen worden. Doordat de kabinetten van die cast aluminium zijn zijn ze erg licht van gewicht en met zeer hoge precisie gemaakt zodat er de kabinetten ook nog naadloos aan elkaar passen. De kabinetten zijn meestal 500 x 500 mm of 1000 x 500 mm. Zo wegen ze vaak tussen de 7,5 en 15 kg. Aan de achterkant van de kabinetten zitten de voeding en de aansturingskaart. Deze zitten in apart compartiment met een in- en uitgang voor zowel data als stroom. Zo kan de data en de stroom gemakkelijk worden doorgelust en kan er dus snel 1 heel groot led scherm worden opgebouwd.

De LED schermen worden vervoerd in flightcases om ze te beschermen. Bij het LED scherm zit altijd een riggingbar. Dit is een speciale metalen constructie waardoor het LED scherm makkelijk is op te hangen aan bijvoorbeeld een truss.

Toepassingen modulair LED scherm

Modulaire LED schermen worden meestal toegepast bij tijdelijke opstellingen. Denk hier bijvoorbeeld aan concerten, beurzen of andere evenementen.

Indoor en outdoor variant

Ook bij modulaire LED schermen hebben we weer een indoor en outdoor variant. De outdoor LED schermen zijn waterdicht, hebben een hogere lichtsterkte en hebben vaak ook een wat grotere pixel omdat ze van verder worden bekeken.

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top