Outdoor LED scherm

Leddisplay Expert is een full service leverancier van alle typen outdoor LED schermen. Denk aan DOOH (Digital out of home), billboards, reclamemasten, LED boarding langs sportvelden, LED gevel reclameborden, trafficmanagement, crowdmanagement, informatieborden en LED schermen op aanhangwagens.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Outdoor LED scherm kopen

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een full service leverancier. Dat wil zeggen dat wij naast de verkoop en verhuur ook het onderhoud en de installatie van de outdoor LED schermen verzorgen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in softwaretoepassingen voor alle type schermen. Wij kunnen u compleet ontzorgen.
Naast gestandaardiseerde videowalls en LED displays zijn wij ook gespecialiseerd in maatwerkoplossingen als traffic control en informatieborden. Wij kunnen LED schermen inbouwen en laten communiceren met ander apparaten middels bijvoorbeeld Android.

Dynamische content

Een ander voordeel van een LED scherm is dat er dynamische content op kan worden weergegeven. Naast afbeeldingen is het namelijk ook mogelijk om video’s te vertonen.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegende beelden tot wel 500% meer attentiewaarden hebben. Grote marketingbedrijven als Ocean (voorheen Interbest) en JCDecaux die de outdoor reclamezuilen langs de snelweg en in steden beheren weten dit ook. Hun reclamedragend straatmeubilair wordt steeds meer omgebouwd naar LED schermen om dus dynamische content te kunnen weergeven en meer klanten, beter te kunnen bedienen. Ze kunnen op die manier een veelvoud aan advertenties weergeven op de plek waar voorheen maar 1 poster kon hangen.

Kwaliteit van een outdoor LED scherm

Bij outdoor LED schermen is de kwaliteit nog belangrijker dan bij indoor ledschermen omdat ze worden blootgesteld aan gure weersomstandigheden. Ze hangen buiten, vaak op grote hoogte en moeten dus tegen kou, regen en wind kunnen.

De door Leddisplay Expert gebruikte outdoor LED schermen zijn voorzien van LED’s cq chips van gerenommeerde ISO gecertificeerde fabrikanten en voldoen aan de strengste eisen. Door het gebruik van deze LED’s en een eventuele chroma kalibratie krijgt u een hoogwaardig stabiel beeld met een hoge kleur uniformiteit. Ook voor wat betreft de overige onderdelen als de voeding, de PCB en de IC driver die de LED’s aanstuurt gebruiken wij alleen de beste materialen. Door dit in een IP65 waterdichte module te verlijmen wordt vocht buitengehouden en is een lange levensduur te waarborgen.

Helderheid

De helderheid van een outdoor LED scherm is erg belangrijk. Veel belangrijker dan bij een indoor LED scherm. Omdat het scherm buiten in direct zonlicht hangt, is het van belang dat het scherm een hogere lichtsterkte heeft dan de zon. Deze is 4000 NIT.

Wij adviseren dan ook om voor outdoor LED schermen een lichtsterkte hoger dan 5000 NIT te gebruiken.

outdoor led schermen breda

SMD vs DIP

Er bestaan 2 type LED’s. In indoor toepassingen worden eigenlijk alleen maar SMD LED’s gebruikt maar vooral bij outdoor toepassingen worden ook nog steeds DIP LED’s gebruikt. Met name omdat deze een hogere lichtsterkte hebben en energiezuiniger zijn. DIP LED’s zijn verkrijgbaar vanaf een pixelpitch van 8 mm en dus uitermate geschikt voor buiten gebruik.

Lichtsensor

Omdat een outdoor LED scherm buiten hangt zal de omgevingsverlichting veranderen gedurende de dag. Zo’n scherm moet zich dus gaan aanpassen aan de omgeving om overlast te vermijden. Een led scherm dat overdag goed te zien is staat ’s nachts veel te fel en andersom is een LED scherm dat ’s nachts goed is te zien overdag heel flets zijn.

Daarom worden deze LED walls, LED reclamemasten, gevelreclameborden en billboards allemaal uitgerust met een lichtsensor. Deze meet de omgeving en kan zo het led scherm dimmen of feller zetten naar gelang de behoefte.

 

Etalage LED scherm

Een LED scherm dat in de etalage hangt verdient extra aandacht. Ook al staat het binnen, toch heeft u een outdoor scherm nodig. Omdat het naar buiten gericht staat zullen de LED’s anders een te lage lichtsterkte hebben voor een mooi en helder beeld om reclamevideo’s weer te geven.

 

etalage led lichtkrant NIKE footlocker

Outdoor LED scherm

Een outdoor led wall of LED screen wordt opgebouwd uit verschillende modules afhankelijk van de grootte van het scherm. Dit geldt voor zowel indoor als outdoor toepassingen. Outdoor LED schermen hebben vaak een grotere pixel dan indoor LED schermen omdat deze van verderaf worden bekeken. Afhankelijk van de toepassing zullen wij u adviseren welk outdoor LED scherm het beste bij u past. Dit kan variëren van P4 t/m P32. Daarnaast zijn de outdoor LED schermen dus IP65 of IP67 waterdicht. Aan de voorkant van het LED scherm wordt een lijmlaag aangebracht zodat er geen water langs de leds naar binnen kan dringen.

Ook worden de ontvangstkaarten gelakt zodat ze beter bestendigd zijn tegen weersinvloeden. Een cabinet bestaan weer uit een aantal LED modules afhankelijk van de grootte en afmeting. Deze worden met rubberen strips op het frame gemonteerd zodat ook dit gedeelte van het LED scherm waterdicht is. Bij een vaste installatie wordt het scherm op een stalen frame gemonteerd zodat de kabinetten niet kunnen gaan verschuiven en een uniform beeld ontstaat. Door de nauwkeurige fabricage van de kabinetten en het frame wordt het ontstaan van naden in het outdoor LED scherm vermeden. Bij verhuurschermen hebben de LED schermen een snelkoppeling zodat de kabinetten snel en stevig aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Outdoor LEDschermen ziet u vaak op aanhangers, als billboard op een paal en aan gevels van gebouwen.

Al onze outdoor LED schermen worden geleverd inclusief bijbehorende software. Hierdoor kunt u heel gemakkelijk beeld, video of tekst uploaden. Deze software kunt u gewoon op uw Windows PC installeren. Bij de levering van het outdoor LED scherm krijgt u een duidelijke instructie en wij hebben altijd een telefonische helpdesk. De software kan overweg met de meest voorkomende type bestanden. Daarnaast heeft de software een agenda functie zodat verschillende bestanden afwisselend kunnen worden getoond. Dit geldt voor zowel afbeeldingen als voor films.

Leddisplay Expert kan het LED scherm bij u komen installeren. Afhankelijk van de situatie bekijken we hoe we het outdoor LED scherm kunnen monteren en wat er voor constructie nodig is.  Dit is afhankelijk van de afmeting van de video wall en de situatie op locatie. De bijkomende kosten worden altijd vooraf met u besproken en we streven uiteraard naar een veilige, duurzame en betaalbare oplossing.

De klant dient er zelf voor te zorgen dat er op de locatie waar het outdoor scherm wordt geplaatst een stroomvoorziening aanwezig is. Eveneens moet de locatie van de aansturing worden aangegeven zodat we kunnen zien hoe de databekabeling moet lopen. Eventueel is het mogelijk om een router te plaatsen die met een mobiel internetverbinding wordt aangestuurd zodat er geen datakabel hoeft te worden aangelegd. Ook is besturing van het LED reclamebord via wifi een mogelijkheid.

 

 

De voordelen van een outdoor LED scherm

 • Bewegende beelden vallen veel meer op dan statische
 • Zowel op een zuil als tegen de gevel te monteren
 • Op afstand te bedienen
 • Eigen content beheer
 • Geen naden
 • Hogere lichtsterkte dan indoor schermen
 • Waterdicht
 • Geschikt voor traffic control
 • Lange levensduur
 • Uit te rusten met een lichtsensor
 • Modulair dus tussentijds te upgraden

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top