Transparant LED scherm

Professionele indoor en outdoor LED schermen voor gevelreclame, showrooms, winkelcentra, beursstands, billboards, reclamezuilen, sportvelden, bioscopen, sporthallen, evenementen, verkeersmanagement, videowalls en crowdmanagement.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Transparant LED scherm kopen of huren?

Wij zijn gespecialiseerd in alle types LED schermen. Dus niet alleen standaard indoor en outdoor LED schermen maar ook transparante LED schermen.

Het transparante LED scherm

Transparante LED schermen hebben als voordeel dat ze 40 tot 85% lichtdoorlaatbaar zijn. De constructie is zo dat de LED zijn geplaatst op horizontale dunne liggers met de LED’s naast elkaar.

Tussen deze liggers zitten openingen waar dus licht door kan schijnen. Een tweede voordeel is dat ze hierdoor erg licht zijn uitgevoerd.

Je ziet dan ook dat de transparante LED schermen vaak worden gebruikt voor of achter ramen. De ruimte achter het LED scherm krijgt zodoende toch lichtinval. Meestal zijn dit kantoren of showrooms van bijvoorbeeld autodealers.

Een andere toepassing is bijvoorbeeld op LED reclamemasten die maar een maximale windbelasting kunnen dragen. Door een transparant LED scherm te plaatsen is de windbelasting lager dan bij een regulier LED scherm en kan er dus op dezelfde LED reclamemast een groter LED scherm geplaatst worden.

transparant led scherm hoge resolutie

Mesh scherm

Een Mesh scherm is precies hetzelfde als een transparant LED scherm. Het is alleen een andere benaming die uit het buitenland is overgenomen.

Binnen of buiten transparant LED scherm?

Een transparant LED scherm is er in diverse varianten. Het grootste verschil is de binnen- en buiten variant. De buiten varianten zijn waterdicht waar binnen LED schermen dit niet hebben. Ook de lichtsterkte varieert. Buiten LED schermen hebben een hogere lichtsterkte dan binnen LED schermen. Dit is ook bij de transparante schermen het geval.

Waar u als klant wel op moet letten is dat ook de binnen LED schermen vaak achter het raam naar buiten gericht staan. In dit geval heeft u dus wel een outdoor LED scherm nodig anders zal de content op het scherm erg flets overkomen als de zon recht op het scherm staat.

Pixelgrootte transparant LED scherm

De transparante LED schermen hebben diverse pixelgrootte. Het grote verschil met normale LED schermen is dat er bij transparante schermen vaak wordt gewerkt met 2 resoluties. Een horizontale en een verticale resolutie. Horizontaal kunnen de leds namelijk wel dicht bij elkaar worden geplaatst maar verticaal niet omdat er nu eenmaal ruimte tussen de LED strips moet zitten. Zo is een 3.9 en 7.8 pixel een veel voorkomende pixelgrootte bij transparante LED schermen.

transparant led display

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top