Stadion LED scherm

Professionele indoor en outdoor LED schermen voor gevelreclame, showrooms, winkelcentra, beursstands, billboards, reclamezuilen, sportvelden, bioscopen, sporthallen, evenementen, verkeersmanagement, videowalls en crowdmanagement.

Laagste prijsgarantie

Vakmanschap
& maatwerk

Tot 5 jaar garantie

Stadion LED scherm toepassingen

Stadion LED schermen worden steeds vaker toegepast. Zowel om de score bij te houden maar ook om reclameboodschappen van sonsoren te tonen of om bijvoorbeeld acties terug te kijken tijdens de wedstrijd of in de rust.

Producten veranderen steeds sneller waardoor bedrijven vaker hun reclame-uitingen willen aanpassen. Door van de statische banners en drukwerk af te stappen en over te gaan op digitale reclame d.m.v. een stadion LED scherm kan dit een stuk efficiënter en goedkoper.

Andere toepassingen waarbij een LED scherm wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld het informeren van bezoekers bij evenementen, het vertonen van presentaties en het projecteren van live beelden tijdens evenementen en popconcerten.

De kwaliteit van uw stadion LED scherm

Het belangrijkste is natuurlijk dat u een LEDscherm koopt van een goede kwaliteit. De investering is hoog dus uw product moet lang meegaan. Bijna alle stadion LED schermen zijn opgebouwd uit onderdelen van dezelfde externe leveranciers. Er zijn maar een beperkt aantal leveranciers die bv goede LED’s produceren. En zelfs dan worden de chips die gebruikt worden in de LED’s ingekocht bij externe leveranciers als Epistar. Leddisplay Expert gebruikt bij de assemblage alleen maar onderdelen van marktleiders zodat kwaliteit is gegarandeerd.

Stadion LED scherm garantie

Omdat we zo zeker zijn van de kwaliteit van onzeLED schermen geven wij 2 tot 5 jaar garantie. Daarnaast schaffen wij bij de productie extra onderdelen aan zodat er ook bij calamiteiten snel geschakeld kan worden om het stadion led scherm weer snel draaiend te krijgen.

Indoor stadion LED scherm vs outdoor stadion LED scherm

Indoor stadion LED scherm

Een indoor stadion LED scherm wordt vaak van dichtbij bekeken. Om er voor te zorgen dat het beeld van het LED scherm van dichtbij ook nog mooi is worden er vaak kleinere LED’s (pixelpitch) gebruikt. Daarnaast hebben indoorLED schermen geen last van direct zonlicht waardoor de lichtsterkte minder hoog hoeft te zijn. Dit scheelt weer in het stroomverbruik. Indoor schermen hebben vaak een lichtsterkte tussen de 800 en 2000 NIT. De pixelpitch (de afstand tussen de leds) varieert van 0.8 mm tot 10 mm.

stadion led scherm
stadion led scherm sport kopen huren

Outdoor stadion LED scherm

Een outdoor stadion LED scherm hangt vaak buiten en heeft dus te maken met directe lichtinval en gure weersomstandigheden. Het is dus van groot belang dat een outdoor LED scherm een hoge lichtopbrengst heeft en waterdicht is. Omdat de zon zelf 4000 NIT straalt adviseren wij voor een outdoor scherm minimaal 5000 NIT aan te houden. De meest gebruikte pixelpitch is pixel 10mm en P16 mm. Wij leveren momenteel ook veel P6 en P6.67.

Verhuur installatie vs vaste installatie

Er bestaan 2 verschillende typen stadion LED schermen qua montage. De vaste installatie zijn metalen/aluminium kasten welke met bouten en platen aan elkaar worden gemonteerd. Een verhuur installatie daarentegen heeft een speciaal ontworpen snelklik systeem zodat de panelen snel kunnen worden gekoppeld. Deze worden veel gebruikt bij evenementen en op podia. De schermen zijn zo snel op te bouwen en af te breken. Daarnaast zijn deze panelen vaak wat kleiner en lichter. Meestal bestaan ze uit een aluminium die-cast frame. Bij deze panelen is het van groot belang dat het frame zeer nauwkeurig en van goed materiaal is omdat er anders snel naden ontstaan in het totale LED scherm.

Front service vs rear service

Een stadion LED scherm wordt soms op plaatsen gemonteerd zodat men er aan de achterkant niet meer bij kan. Denk bijvoorbeeld aan een outdoor LED scherm aan de gevel. Dan is het dus van belang dat het led scherm via de voorkant nog wel benaderbaar is i.v.m. eventuele reparaties. Bij dit soort toepassingen heeft u een front service LED scherm nodig. Het scherm heeft dan  een speciale constructie waardoor via de voorkant er LED modules kunnen worden losgehaald zodat met bij de bedrading, de voedingen en de receiving kaarten (de hardware) kan komen. Frontservice LED schermen zijn  duurder dan reguliere LED schermen met een deur aan de achterkant.

DIP en SMD leds

Er bestaan 2 type LED’s met elk hun eigen voor en nadelen. De DIP LED is de bekendste en oudste techniek. Het LED scherm is dan opgebouwd uit aparte RGB(rood, groen en blauwe) LED’s. Deze zitten in een driehoek naast elkaar. Van een afstand geven deze dan in een bepaalde samenstelling de juiste kleur weer. Daarnaast is er de wat nieuwere SMD LED. Dit is 1 LED die de kleurconfiguratie in de led heeft. SMD heeft als voordeel dat het een iets betere witwaarde heeft en de DIP LED heeft weer een hogere lichtopbrengst. Daarnaast zie je steed vaker kleinere pixelpitch wat met DIP niet mogelijk is. Indoor videowalls zijn dan nagenoeg altijd ook SMD.

Als u meer technische gegevens wilt weten dan staat er een uitgebreide technische beschrijving op de LED display pagina of u kunt contact op nemen met 1 van onze adviseurs.

Leddisplay Expert

Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen

Heeft u een vraag?

Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?

Scroll naar top