Kennisbank
Laagste prijsgarantie
Vakmanschap & maatwerk
Tot 5 jaar garantie
Installatie van een indoor videowall
Het bepalen van de locatie
Het podium heeft een breedte van 15 meter, met aan beide zijdes een tafel, een zijgordijn. De opstelling heeft een breedte van 12 meter met een hoogte van 6,2 meter. Het display beïnvloed de videoconferentie niet zonder ook het display op de achtergrond, een display met P3.1 productspecificaties, te beïnvloeden. Op het scherm kunnen tegelijk vier full screen HD videobeelden worden getoond.
Voor een optimale positionering van het scherm moet men bekenken dat er een directe relatie is met de kijkhoek. In de technische specificaties van de GB50464-2008 videodisplaysystemen is de volgende formule gegeven: H = k* d. Hierin is H de maximale kijkafstand, k de coëfficiënt voor de kijklijn, doorgaans 345, d de tekenhoogte (bij een dotmatrix 16 tekens). Volgens deze formule is dan de maximale kijkafstand H = 345 × 16 × 3,125 = 17,25 m. De minimale kijkafstand is de helft: 8,6 m. Beide afstanden samengenomen, in combinatie met de podiumtoepassing, de plaatsing van de conferentie gedeelten en de televisiecamera’s raden we aan om de eerste rij op de beste kijkafstand van de grote LED videowall te plaatsen, d.w.z. 18,3 meter.
Het menselijk oog heeft verticaal een beeldhoek van 15° en horizontaal een beeldhoek van 30°. Binnen die hoek ziet men het beste zonder vermoeid te raken. Naar schatting moeten de eerste toeschouwers op circa 18,3 meter van het LED scherm zitten, bij een schermhoogte van 6,2 meter en een breedte van 12 meter. De verticale beeldhoek is dan α = 16°, de horizontale beeldhoek β = 36,3 ° (zie figuur 1 en 2). Het scherm moet dan op een hoogte van 1,35 meter (vanaf de grond) zijn geplaatst.
Ontwerp van de modules
Een groot LED scherm is opgebouwd uit verschillende kasten (cabinet). In de sector wordt een onderscheid gemaakt tussen een eenvoudige kast en de standaardkast (ook wel aangeduid als een waterproof kast met cover). Voor toepassingen buiten worden doorgaans de waterproof uitvoeringen gebruikt, maar bij indoortoepassingen volstaat de eenvoudige uitvoering. Een aantalLED chippakketten, de pixels, op een bepaalde manier geordend op de printplaat, tezamen met een waterproof verpakking en een versterkende constructie vormen de module. De module heeft meestal een resolutie van 64 × 48, en is samen met meerdere modules in een behuizing gemonteerd. Iedere behuizing vormt een apart display. De parameters van P3.1 bijvoorbeeld zijn als volgt: de dimensies van de kast (b × h × d) zijn 0.4m × 0.3m × 0.1m; resolution 128 × 96; gewicht 5 kg (40 kg/m), vlakheid ≤ 0,2 mm, piekvermogen 120W (1000 W/m); gemiddeld stroomverbruik 40 W (330 W/m).
Ontwerp van de voeding
De zaal waar de videowall wordt geplaatst is een belangrijke ruimte. Belangrijk is dat het display niet onverwachts uitvalt. Het is daarom uitgerust met een dubbele stroomvoeding. Als één uitvalt of als er ergens in het systeem sprake is van een storing, kan de andere voeding het ontvangen zodat de videowall zonder onderbreking in de lucht blijft. Op grond van de technische specificaties van het videosysteem en de ontwerpparameters van het LED display is een vermogen van 1000 W per vierkante meter nodig. Het hoofdscherm, de hulpschermen en het logoscherm hebben een totale belasting van 110 kW, bij een gemiddeld vermogen van 36,3 kW. Uitgaande van de voor een LED systeem gehanteerde veiligheidsmarge betekent dit dat er stroomvoeding nodig is met een totaal vermogen van 132 Kw (LED vermogen × 1,2).
Een LED is slecht bestand tegen overspanning en grote spanningswisselingen. De voeding moet daarom zo ontworpen worden dat een intelligente stroomverdeling mogelijk is, met een real-time monitoring van de belasting van het gehele display. Ten tweede is een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) van belang en als derde een goed plan.  Wat betreft een ononderbroken stroomvoorziening is het beste en efficiëntste een UPS-stroomvoorziening van 132 / 0.8 = 165kV, zoals een modulair UPS als de GES-NT 160kV.
Waarom Leddisplay Expert?
- Uitstekende klantenreviews
- Advies op maat van experts
- Eigen productielijnen
- Kunnen hierdoor heel specifiek maatwerk leveren
- Zijn hierdoor vaak ook goedkoper dan concurrenten
- Uitstekende kwaliteit
- Maximale levensduur
- Laagste cost of ownership
- Energiezuinige schermen
- Onderhoudsvriendelijke schermen
- Mooiste kleurconfiguraties
- Hoge helderheid
- Nieuwste LED technologieën
- Wij zijn experts in Novastar en Colorlight
- Ook voor klanten als het product van elders is
- Snelle responsetijd
- Kosteloos advies
- Eigen reparatie-, en onderhoudsdienst
- Onderdelen op voorraad
- Eigen showroom
- Kunnen vaak ook spoedleveringen verzorgen
- Telefonische helpdesk
Installatie van het LED cabinet
Een cabinet van een LED display is er in drie variaties met ieder z’n eigen toepassing: een aluminium behuizing, een ijzeren doos en een gegoten aluminium behuizing. Een gegoten aluminium behuizing is er voor de high-end markt en leasing, die gekarakteriseerd wordt door: modulaire opzet, eenvoudige verbindingen, natuurlijke koeling zonder ventilator, geruisloosheid. Bij een totale omvang van 12 meter breedte, 6,85 meter hoogte en 0,8 meter diepte heeft de behuizing van het hoofdscherm een gewicht van 2976 kg.  De behuizing en de bevestigingsbeugels zijn praktisch gelijk in gewicht zodat de gehele installatie een totaal gewicht heeft van 6 ton, op een oppervlakte van 9,6 m2 (12 m × 0,8 m), ofwel 625 kg per vierkante meter. Om dit te ondersteunen, het podium is niet voorzien van steunpilaren in de kelder, is het nodig het hoofdscherm te plaatsen op een carrier van  12 m × 1,2 m die het draagvlak vergroot. De hulpschermen wegen 480 kg, en zijn bevestigd met behulp van een beugel aan een frame die deels verzwaard is met stenen.
Het stalen frame van het LED display moet strikt zijn gebouwd volgens het ontwerp en de certificering hiervan (Steel Construction Quality Acceptance GB50205-2001) en voldoen aan verschillende inspectie- en bouwvoorschriften. De kast met het controlesysteem moet goed geïnstalleerd zijn, en ook bij de andere onderdelen is stabiliteit en veiligheid (o.a. aarding) van groot belang bij de koop van een led scherm.
Installatie van het systeem
Bij de ontwikkeling van LED displays naar een HD tv-scherm met een kleine pixelgrootte is de fysieke pixelafstand niet de belangrijkste factor die de helderheid van het systeem beperkt. Het display kan eenvoudig niet de hoge resolutie en helderheid optimaal benutten. Beperkende factor is de resolutie van het menselijk oog en hoe dit uniformiteit, helderheid, contrast en vele andere subjectieve factoren waarneemt. Maar om bij die subjectieve waarnemingen consistentie te bereiken is het van belang dat de prestaties van het LED display consistent zijn. Dit betekent dat de verschillende parameters goed moeten worden ingesteld en het systeem moet zijn gekalibreerd.
Pixelhelderheid en kleurvastheid
Bij de fabricage wordt gelet op de uniformiteit van de verschillende LED parameters. Desondanks zullen de effecten verschillend zijn zodat er bij gebruik aanpassingen nodig zijn. Om ervoor te zorgen dat een display een vloeiend beeld vertoond met ware kleuren en een uniforme helderheid is het nodig dat pixelniveau de helderheid en kleuren kunnen worden aangepast.
Technische vereisten voor kleurenweergave
Tegenwoordig hanteren de verschillende led-display technologieën het RGB driekleurensysteem voor de kleurenweergave. Maar de kleurencoördinaten die corresponderen met de drie primaire kleuren zijn niet identiek voor ieder systeem. Bij sommige producten is de kleurverzadiging en gamma niet volledig in overeenstemming met de kleurentheorie zodat correctie nodig is om de ideale pure kleuren en de juiste witbalans te kunnen tonen.
Snel bewegend beeld
Een LED display moet zowel snel bewegend beeld kunnen tonen als stilstaand beeld. Beide vragen om een verschillende benadering om er voor te zorgen dat zowel stilstaand beeld als vloeiend bewegend beeld goed worden vertoond.
Technologie voor puntkalibratie
De correctie van helderheid en kleuren kan op moduleniveau worden uitgevoerd. Dit maakt het mogelijk om kleurverschillen die optreden als een module wordt vervangen te corrigeren. Bij een puntkalibratiesysteem wordt voor iedere module op pixelniveau een controle uitgevoerd, waaronder controle op helderheid en kleur. Zo kan een ongeëvenaard uniform en duidelijk beeld worden gerealiseerd. Om de kleurenweergave te verbeteren, beeldverwerking te beperken en vervorming te voorkomen is het gebruik van een betrouwbare processor en een optisch transmissieapparaat ook nodig.
Leddisplay Expert
Gespecialiseerd in advies, verkoop, lease en verhuur van LED schermen
Heeft u een vraag?
Informatie of deskundig advies nodig over LED schermen?